La Coruña - wonen en huis kopen

La Coruña - wonen en huis kopen

La Coruña is een stad in Noord-Spanje in de regio Galicië met ongeveer 243.000 inwoners. Het ligt aan de Noord Atlantische Oceaan en heeft een zeeklimaat. Het klimaat in La Coruña is te vergelijken met die van Nederland, behalve dat de winters veel zachter zijn dan in Nederland. Het wordt in La Coruña niet kouder dan 8 graden in de winter en de gemiddelde jaartemperatuur is 17 graden. 

Kaart La Coruña

 

Economie en natuur La Coruña

De stad heeft een goede economie door de visserij en alles wat daarbij komt kijken. De meeste bedrijven in La Coruña maken dan ook producten voor de visserij. De haven van La Coruña is volledig ingericht op de visserij en dit zorgt voor grote inkomsten door de handel in vis en zeevruchten. La Coruña is een moderne stad met veel mooie kantoorgebouwen en grote flats. De kustlijn van La Coruña is verdeeld in oost en west. De westkust is het strand en in de oostkust ligt de haven. De stad heeft steile kliffen en duinen en een zeer mooie natuur met bergen en valleien. Het vliegveld van La Coruña ligt in het nabij gelegen plaatsje Alvedro.

Haven La Coruña Strand La Coruña

 

Kunst en cultuur La Coruña

In La Coruña vindt u veel musea, van moderne tot historische kunst en van wetenschap tot technologie. Ook is zeeaquarium Finisterrae de moeite waard om te bezoeken. Hier leert u op een interactieve manier over de marine, de oceaan en de zee in het algemeen. Ook voor opera en theater kunt u in La Coruña terecht. Er zijn heel het jaar door tal van evenementen en exposities met allerlei verschillende thema’s. Voor de golfliefhebbers zijn er meerdere golfclubs in de stad te vinden.

Opera La Coruña Aquarium La Coruña

 

Bezienswaardigheden La Coruña

In la Coruña staat de toren van Hercules. Deze, 55 meter hoge toren, is gebouwd in de tweede eeuw en is gebouwd voor gebruik als vuurtoren door de Romeinen. De toren van Hercules staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en is de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Verdere bezienswaardigheden in La Coruña zijn o.a. Castillo de San Anton en Iglesia Santiago. Vlakbij La Coruña ligt het stadje Santiago de Compostela. Dit is een bekend bedevaartsoord. Het is bij vele mensen traditie om lopend naar dit plaatsje toe te gaan.

Stad La Coruña Toren van Hercules La Coruña

 

Huis kopen in La Coruña

Gedwongen verkopen en in beslag genomen huizen in La Coruña kunt u via onze website kopen. Door onze samenwerking met verscheidene vooraanstaande Spaanse banken heeft u bij ons de grootste keuze aan huizen, appartementen, land, villa's, penthouses, etc. Wij bieden de laagste prijzen doordat u direct bij de bank koopt. Hierdoor is het verkrijgen van een hypotheek ook makkelijker.

Voor een selectie van huizen, appartementen, villa's etc. in La Coruña, klik op info: 

 

Disclaimer | Links
Casadelmar uses cookies. Click here for more information. Close
x