Almería - wonen en huis kopen

Almería - wonen en huis kopen

Almería is een stad in het zuiden van Spanje aan de Middellandse Zee. Almería ligt in de gelijknamige provincie Almería. De zomers in Almería zijn heerlijk warm en ook in de winter daalt de temperatuur niet tot onder de 15 graden. De gemiddelde jaartemperatuur is 21 graden. De stad Almería heeft ongeveer 191.000 inwoners. Almería’s economie draait vooral op akkerbouw. Van het vele fruit dat vooral in het westen van Almería geteeld wordt, wordt 70% naar Europa geëxporteerd. Door het droge klimaat in Almería zijn de zomers heet en valt er bijna geen regen. Almería is de enige stad in Europa waar dit klimaat heerst.

Kaart Almería

 

Bezienswaardigheden Almería

Almería is een stad met een grote geschiedenis waar mooie bezienswaardigheden in zijn ontstaan die je nu nog kunt bezoeken. In Almería staat een eeuwenoud fort. Het Alcazaba - wat fort betekent - is een groot complex met mooie tuinen. Het is van oorsprong gebouwd om de stad te beschermen en nu is het er prachtig om te wandelen. Op loopafstand van de grote winkelstraat van Almería ligt een kathedraal. Deze 16 eeuwse kathedraal is zo gebouwd dat het de vele aanvallen op Almería vroeger kon trotseren. Ook de grotten van Sorbas moet u gezien hebben. Deze grot is pas in 2000 ontdekt en zit vol met kristallen die zorgen voor adembenemende plaatjes om naar te kijken. Het Natuurpark Cabo de Gata-Níjar is een groot beschermd kustgebied vlakbij Almería. Je kunt het natuurpark op veel verschillende manieren verkennen, zoals met de auto, wandelend, fietsend en te paard. Langs de prachtige kustlijn kunt u kayakken of de mooie onderwaterwereld verkennen met een snorkel of duikend.

Alcazaba Almería Grotten van Sorbas Almería
Natuurpark Cabo de Gata-Níjar Almería Kathedraal Almería

 

Activiteiten en sport Almería

Vlakbij Almería zijn een aantal golfclubs te vinden waar u een balletje kunt slaan. UD Almería is de voetbalclub in Almería en zij spelen in de Primera Division. In Almería kunt u zelf vele watersporten beoefenen zoals windsurf, kitesurf, duiken, snorkelen en zeilen. Paardrijden, klimmen en parapenten zijn sporten die u op het vaste land kunt doen. Ook heeft Almería een aantal fitness centrums waar je individueel kunt sporten of aan groepslessen kunt deelnemen.

Kitesurfen Almería Paardrijden Almería

 

Huis kopen in Almería

Wij zijn partner van verschillende toonaangevende Spaanse banken. Hierdoor kunnen wij een zeer grote keuze van gedwongen verkopen en in beslag genomen Spaanse huizen aanbieden in Almería en directe omgeving. Huis, land, finca, appartement, villa, penthouse, je vindt ze allemaal bij ons. De prijzen van onze huizen zijn zeer laag doordat u direct bij de bank koopt. Dit zorgt er tevens voor dat het verkrijgen van een hypotheek makkelijker is.

Voor een selectie van huizen, appartementen, villa's etc. in Almería, klik op info: 

 

Disclaimer | Links
Casadelmar uses cookies. Click here for more information. Close
x