Balearische Eilanden - wonen en huis kopen

Balearische Eilanden - wonen en huis kopen

De Illes Balears, of Balearische Eilanden is een eilandengroep ten oosten van Spanje tussen Europa en Afrika. De Balearische Eilanden bestaan uit drie grote eilanden met nog drie kleinere er omheen. De drie grote eilanden zijn Ibiza, Mallorca en Minorca. De drie kleinere eilanden zijn Formentera, welke de grootste is, Cabrera en Sa Dragonera. Het aantal inwoners van de Balearische eilanden is bij elkaar ongeveer 1.111.674. Daarvan wonen er 846.000 op Mallorca, 80.000 op Minorca, 132.637 op Ibiza en 10.757 op Formentera. De eilanden Cabrera en Sa Dragonera zijn onbewoond. De inwoners van de Balearische eilanden spreken Spaans, maar ook Catalaans/Balearisch. Elk eiland heeft zijn eigen dialect.  De eilanden hebben een mediterraan klimaat waarin het in de zomer 30 graden kan worden en in de winter niet onder 14 graden zakt. De gemiddelde jaar temperatuur overdag is dan ook 22 graden.

Kaart Balearische Eilanden

 

Balearische Eilanden - Ibiza

Het eiland Ibiza staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft een mooie natuur. De andere uitersten van het eiland zijn de vele feesten en het massatoerisme. Op het eiland hangt een losse, vrije sfeer die past bij de hippiecultuur. Zo staan de hippiemarkten en discotheken lijnrecht tegenover de mooie natuurparken en grotten. Op Ibiza is voor iedereen iets te beleven, of je nu van uitgaan of van rust houdt, de sfeer die er hangt bezorgt voor veel mensen een aangenaam verblijf.

Kaart Ibiza - Balearische Eilanden Straat Ibiza
Ibiza Hippie Markt Ibiza beach lounge

 

Balearische Eilanden - Mallorca

Mallorca staat bekend om zijn vele stranden en hotels. Er zijn tal van dingen te doen in Mallorca, zoals het bezoeken van museums, aquariums, waterparken, zonnen op de uitgerekte stranden, actie op de jeepsafari’s, etc. Toch heeft Mallorca ook rustige streken wanneer u de kust verlaat. Behalve het drukke, toeristische gedeelte vindt u mooie historische gebouwen, prachtige natuur en veel diersoorten. De gehele westkust van Mallorca is bezet door het Tramuntagebergte. Het gebergte heeft een oogverblindend wandelgebied met een prachtige natuur.

Kaart Mallorca Tramunta gebergte Mallorca Strand Mallorca

 

Balearische Eilanden - Minorca

Minorca is het rustigere eiland van de Balearische Eilanden. Hier gaan veel minder toeristen naartoe. De kust van Minorca is perfect voor snorkelen en duiken. U kunt de schitterende onderwaterwereld verkennen met een van de vele duikscholen op Minorca. Ook de vele oude stadjes en historische overblijfselen zijn typisch voor Minorca. In tegenstelling tot Ibiza is het uitgaansleven op Minorca wat milder. De vele terrasjes en restaurantjes zorgen voor een gezellige, knusse sfeer.

Kaart Minorca Strand Minorca
Duiken Minorca Minorca Stad

 

Balearische Eilanden - bereikbaarheid

De Balearische Eilanden verschillen dus veel van elkaar. Waar u ook van houdt, op de Balearische Eilanden kunt u het vinden. Alle eilanden zijn ook makkelijk te bereiken met de boot. Er vertrekken meerdere keren per dag ferry’s, waarmee u met de auto op rijdt en op het andere eiland er weer af rijd.

Balearische Eilanden Balearische Eilanden

 

Wonen en huis kopen Balearische Eilanden

Gedwongen verkopen en in beslag genomen huizen op de Balearische Eilanden koopt u bij ons direct van de bank. Door onze samenwerking met verschillende invloedrijke Spaanse banken heeft u bij ons de grootste keuze aan huizen, appartementen, villa's, finca's en penthouses. Wij bieden de huizen tegen de laagste prijzen doordat u direct bij de bank koopt. Dit maakt ook het krijgen van een hypotheek makkelijker. 

Voor een selectie van huizen, appartementen, villa's, etc. in de Balearische Eilanden, klik op: 

Disclaimer | Links
Casadelmar uses cookies. Click here for more information. Close
x