Asturias - Wonen en huis kopen

Asturias - wonen en huis kopen

Asturias is een provincie in het noorden van Spanje. Het heeft twee grote steden, Gijón en Oviedo. Gijón heeft 275.274 inwoners, Oviedo heeft 225.089 inwoners en de gehele provincie Asturias heeft 791.770 inwoners. De provincie ligt aan de Noord-Atlantische oceaan en heeft een gemiddelde jaar temperatuur van 17 graden. De taal die in Asturias gesproken wordt is voornamelijk Spaans en Asturiaans en het heeft vele dialecten.

Kaart Asturias

 

Economie Asturias

De economie van Asturias bestaat voornamelijk uit landbouw en visserij. Toch zijn er ook veel andere industrieën waar Asturias productie van heeft. De schapen zorgen voor de productie van melk en ook zijn er kolenmijnen in Asturias te vinden. Niet alleen de kolenmijnen maar ook de staalindustrie zorgen voor veel banen. Dit heeft gezorgd voor meer inwoners in Asturias.

Schapen Asturias Visserij Asturias

 

Bezienswaardigheden Asturias

De Cordillera Cantábrica liggen op de grens van Asturias en León. Dit mooie gebergte ligt in het natuurpark Picos de Europa, waar bergen liggen van 2.648 meter hoog. In dit park vindt u twee prachtige meren, Enol en Ercina, en tal van wandelpaden om de prachtige natuur te verkennen. Basilica Santa Maria la Real de Covadonga bestaat sinds 1901 en is een buitengewoon groot kerkgebouw boven een heel klein dorpje. Ook heeft Asturias net als veel andere Spaanse regio’s tal van golfclubs.

Basilica Santa Maria la Real de Covadonga Asturias Golven Asturias
Cordillera Cantábrica Asturias Meer Enol Asturias

 

Kustlijn Asturias

De 330 kilometer lange kustlijn van Asturias heeft zowel stranden als rotsen. In het Oosten van Asturias bestaan de rotsen uit kalksteen. Dit is zachte steen die uiteindelijk oplost door het ruwe water. Hierdoor ontstaan grotten, zowel onder als boven water en prachtige rotspartijen. De stranden zijn verspreid over de hele kustlijn van Asturias.

Rotsen Asturias Kustlijn Asturias

 

Huis kopen in Asturias

Als partner van een aantal toonaangevende banken in Spanje kunnen wij een grote keuze aan gedwongen verkopen en in beslag genomen huizen in Asturias aanbieden. Gijón en Oviedo hebben het grootste aanbod. U koopt via onze website direct van de bank en daardoor hebt u de laagste prijs. Omdat u direct van de bank koopt is ook het verkrijgen van een hypotheek makkelijker.

Voor een selectie van huizen, appartmenten, villa's, etc. in Asturias, klik op info: 

Disclaimer | Links
Casadelmar uses cookies. Click here for more information. Close
x