Alicante - wonen en huis kopen

Alicante - wonen en huis kopen

Alicante ligt in Zuid-Oost Spanje aan de Middellandse Zee. Met zijn mediterraan klimaat is het in Alicante zelfs in de winter niet onder de 16 graden met een gemiddelde jaartemperatuur van 22 graden. Het heeft ongeveer 334.000 inwoners en daarmee is Alicante de op een na grootste stad in de regio Valencia. In Alicante zijn veel inwoners niet van Spaanse afkomst.

Kaart Alicante

 

De stad

Alicante heeft een groot vliegveld waar veel tussenstops zijn naar andere bestemmingen in Spanje. De haven van Alicante is in trek bij botenliefhebbers door de grootte en de moderne uitstraling. Naast de haven heb je de boulevard van Alicante, Explanada de España. Ook winkelen, uitgaan en lekker eten kun je in Alicante erg goed. Voor ontspanning heb je in Alicante meerdere spa’s waar je even helemaal tot rust kunt komen.

Haven Alicante Boulevard Alicante

 

Festivals Alicante

Het festival, Fogueres de Sant Joan, is een meerdaags festival dat elk jaar in juni gehouden wordt. Fogueres de Sant Joan betekent vreugdevuren van Sint Johan en van orgine steken de mensen op straat grote dingen in brand, zodat er grote vuren ontstaan. Met de komst van het festival Las Fallas in Valencia zijn de twee festivals een beetje samen gegaan. Nu wordt er ook bij Fogueres de Sant Joan vuurwerk afgestoken en grote parades met poppen gehouden. Het festival eindigt met een spectaculaire vuurwerkshow.

Fogueres de Sant Joan Alicante Fogueres de Sant Joan Alicante

 

Sporten in Alicante

Sporten in Alicante is geen probleem. Er zijn veel scholen in Alicante die sport aanbieden. Zo heb je er een zeilschool, een duikschool en verschillende golfclubs. De voetballiefhebber kan in Alicante terecht bij het stadion van Hercules FC. Het stadion heeft plaats voor 30.000 bezoekers en de voetbalfans in Alicante zijn erg toegewijd aan hun club.

Voetbalstadion Hercules FC Alicante Roeien Alicante

 

Bezienswaardigheden Alicante

Alicante heeft enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. De grotten van Canalobre zijn erg bekend en hebben een interessante geschiedenis. Castillo de Santa Barbara is een kasteel net buiten het centrum van Alicante. Er gaan bussen naartoe, maar voor degene die willen lopen vergt het bezoeken van het kasteel wat uithoudingsvermogen door de flinke klim naar boven. In het centrum van Alicante vind je veel musea en kunst galerijen. Van zeer moderne kunst tot historische musea, in Alicante vind je het allemaal.

Castillo de Santa Barbara Alicante Grotten van Canalobre Alicante

 

Huis kopen in Alicante

Als partner van verschillende toonaangevende Spaanse banken bieden wij de grootste keuze van gedwongen verkopen en in beslag genomen Spaanse huizen in Alicante en directe omgeving. Appartementen, villa's, huizen, land, penthouses, finca's, etc. Al onze huizen worden aangeboden door de banken. U koopt direct bij de bank voor de laagste prijzen. En - omdat u direct van de bank koopt - is het veel gemakkelijker om een hypotheek te krijgen.

Voor een selectie van huizen, appartementen, villa's etc. in Alicante, klik op info: 

 

Disclaimer | Links
Casadelmar uses cookies. Click here for more information. Close
x